Καταδικαστηκαν οι ενοχοι του σκανδαλου της Αιξωνης Γλυφαδας


Ενάμιση χρόνο μετά την έναρξη της δίκης για το σκανδαλο με κατηγορούμενους επιχειρηματίες, συμβολαιογράφους, δικηγόρους και ιδιώτες το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τηςΑθήνας, καταδίκασε, τρεις εκ  των συνολικά 21 ενόχων σε ισόβιες καθείρξεις.
Ειδικότερα καταδικάστηκαν οι:
Δημήτρης Παρασκευόπουλος σε πέντε φορές ισόβια, 19 χρόνια και πέντε μήνες.
Κωνσταντίνος Γεωργίου σε ισόβια και 23 χρόνια.
Τζον Κωνσταντινίδης σε ισόβια και 9 χρόνια.
Ήταν και οι μόνοι εκ των συνολικά 21 ενόχων στους οποίους δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό.

Στους υπόλοιπους επιβλήθηκαν ποινές από 10 μέχρι 18 χρόνια κάθειρξη, με ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεση  και τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης ανά τακτά χρονικά διαστήματα στο Αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους.
Το δικαστήριο επεφύλαξε μικρότερες ποινές για τους δικηγόρους Αλέξανδρο Λυκουρέζοκαι  Βασίλη Αγιασοφίτη, καθώς αναγνωρίζοντάς τους  τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη επέβαλε στον πρώτο ποινή 5 ετών, με αναστολή, και στον δεύτερο ποινή 4 ετών και 9 μηνών, επίσης με αναστολή.
Αντίθετα, αθώοι κρίθηκαν οι δικηγόροι Κωνσταντίνος Λιδωρίκης, Δημήτρης Παρασκευόπουλος-Κόλλιας και Γιώργος Αβραμόπουλος, καθώς και η επιχειρηματίαςΑγγελική Χριστοδουλάκη. Επίσης, ανεστάλη η ποινική διαδικασία για τη συμβολαιογράφοΜαρία Σοφού.
Οι κατηγορίες, μεταξύ άλλων, που αντιμετώπιζαν κατά περίπτωση, οι κατηγορούμενοι αφορούσαν στα αδικήματα της απάτης σε βάρος του δημοσίου, πλαστογραφίας, ψευδών βεβαιώσεων, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου.
Σημειώνεται ότι, η υπόθεση αποκαλύφθηκε πριν στο πλαίσιο της ποινικής διερεύνησης για το λεγόμενο παραδικαστικό κύκλωμα, όταν και εντοπίστηκε απόφαση της πρωτοδίκη Αντωνίας Ηλία, με την οποία είχε επιτρέψει τη μετεγγραφή συμβολαίων μεταβίβασης της επίμαχης έκτασης εκατοντάδων στρεμμάτων.
ΠΗΓΗ ΝEWS ΒΟΜΒ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΜΑΤΑΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΕΟΝ .

WHO IS WHO:ΤΣΑΠΕΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ