Ποδηλατοδρομία Γλυφάδας: Μεγάλη συμμετοχή άριστη διοργανωση



Περισσότεροι από 900 φίλοι του ποδηλάτου συμμετείχαν στη “Bόλτα στις Γειτονιές της Γλυφάδας” που διοργάνωσε ο αθλητικός τομέας του Κ.Α.Π.ΠΑ. του Δήμου Γλυφάδας, με την υποστήριξη της COSMOTE.
Μικροί και μεγάλοι με ενθουσιασμό έστειλαν με τη συμμετοχή τους το μήνυμα ότι το ποδήλατο μπορεί να μπει στη ζωή μας και να αποτελέσει καθημερινό εναλλακτικό μέσο μεταφοράς. 
Οι συμμετέχοντας χάρηκαν τη διαδρομή  17 χλμ  η οποία είχε σχεδιαστεί, ώστε να συνδυάζει την ομορφιά της κάτω Γλυφάδας με την τέρψη και τη θέα της Άνω Γλυφάδας και κάποιοι από αυτούς ήταν τυχεροί και κέρδισαν δώρα κατά την κλήρωση που πραγματοποιήθηκε με τη λήξη της διοργάνωσης.
Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης, οι μικροί ποδηλάτες ηλικίας 4-12 ετών απόλαυσαν τα πρώτα τους μαθήματα στις αρχές ασφαλούς κίνησης με το ποδήλατο, σε μία ειδικά διαμορφωμένη πίστα ποδηλάτου, από ομάδα εκπαιδευτών με εμπειρία στο χώρο του ποδηλάτου (αθλητές, γυμναστές), στο πλαίσιο του προγράμματος «Μάθε να κάνεις Ποδήλατο».
Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και την υποστήριξη του Γ. Αμυρά και στήριξαν επίσης η «Interamerican» ως χορηγός αστικής ασφάλειας και η «ΑSICS» ως χορηγός σημάτων Αγώνα.




Επίσης τις υπηρεσίες τους προσέφεραν εθελοντικά για την ασφαλή διεξαγωγή της διοργάνωσης οι Εθελοντές πυρόσβεσης και πυροπροστασίας Γλυφάδας καθώς και οι Σαμαρείτες του Ε.Ε.Σ.
Ο Δήμαρχος Γλυφάδας Κώστας Κόκκορης έδωσε την εκκίνηση της διαδρομής και δήλωσε « η εντυπωσιακή συμμετοχή των φίλων του ποδηλάτου κάθε ηλικίας αποτελεί για εμάς σημαντική επιβράβευση των προσπαθειών μας για τη δημιουργία των απαιτούμενων υποδομών όπως οι ποδηλατοδρόμοι στις οδούς Αγ. Νεκταρίου και Αγ. Νικολάου καθώς και τη  διοργάνωση δράσεων  που αναβαθμίζουν το ποδήλατο και προωθούν τη χρήση του ως καθημερινού εναλλακτικού μέσου μετακίνησης».


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΜΑΤΑΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΕΟΝ .

WHO IS WHO:ΤΣΑΠΕΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ