Επίσκεψη του Δημοτικού Ωδείου Γλυφάδας στο παιδικό χωριό SOS Βάρης




Το Δημοτικό Ωδείο Γλυφάδας στα πλαίσια της κοινωνικής αλληλεγγύης πραγματοποίησε
επίσκεψη στο παιδικό χωριό
SOS Βάρης στις 29 Απριλίου 2012 .
Η αναχώρηση έγινε από το Δημοτικό Ωδείο και ο καθένας χρησιμοποίησε το δικό του μέσο.
Στην επίσκεψη έλαβαν μέρος η τομεάρχης Λένα Μαυρακάκη, ο διεθυντής κ. Δημήτρης Κεχρής , η υποδιεθύντρια κ. Βιργινία Καλλίλα , πολλοί  καθηγητές του ωδείου με τα παιδιά τους και αρκετοί γονείς .

Όλοι με πολλή αγάπη πρόσφεραν από το στέρημά τους ό,τι μπορούσαν , παιχνίδια , τρόφιμα, είδη ένδυσης και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.
Με μεγάλη χαρά μας υποδέχτηκαν στο χωριό ΣΟΣ οι υπεύθυνοι . Μας ξενάγησαν πρώτα στους χώρους υποδοχής και εκδηλώσεων , μας μίλησαν για τη βασική φιλοσοφία των παιδικών χωριών ΣΟΣ ,η οποία είναι ότι κάθε παιδί πρέπει να ανήκει σε μία οικογένεια και όλο αυτό να στηρίζεται πάνω σε τέσσερις αρχές , τη μητέρα, τα αδέλφια, το σπίτι, το χωριό.
Μας περίμεναν οι μητέρες και τα παιδιά του ΣΟΣ σε δύο από τα πολλά σπίτια του χωριού , μας καλοδέχτηκαν με γλυκά και αναψυκτικά και μας μίλησαν για τη λειτουργία του κάθε σπιτιού. Παιδιά ηλικίας 6- 8 ετών μας περιποιήθηκαν με χαριτωμένους τρόπους και αγάπη.
Όλα έδειχναν ευτυχισμένα .Τα σπίτια δεν είχαν τίποτε να ζηλέψουν από τα δικά μας σπίτια
χάριν στις ευγενικές χορηγίες επιφανών συμπολιτών .
Τα παιδιά ζουν όπως ζουν τα δικά μας παιδιά , με τη βασική υποχρέωση της φοίτησής τους στο σχολείο , με τη δημιουργική απασχόληση , όπως το τραγούδι , τα εικαστικά ,το θέατρο, το κινηματογράφο .
Το Δημοτικό Ωδείο Γλυφάδας δίνει συγχαρητήρια για ακόμη μία φορά στους υπεύθυνους και τους εθελοντές , που με αξιοπρέπεια και με μεγαλείο ψυχής αγωνίζονται και αφιερώνουν τη ζωή τους σε ένα έργο τόσο σημαντικό . Μια απλή επίσκεψη στο χωριό της Βάρης και μία ολιγόλεπτη ενημέρωση , θα ευαισθητοποιήσει , θα προβληματίσει και θα κάνει ακόμη και τον πιο αδιάφορο να ζητήσει πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο βοήθειας που μπορεί να προσφέρει.
Ας ελπίσουμε ότι στις δύσκολες εποχές που διανύουμε θα βρεθούν περισσότεροι εθελοντές για να μοιραστούν τα βάρη και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν αυτοί οι άνθρωποι. Οι καθηγητές του Ωδείου μας έχουν ήδη προσφερθεί να παρέχουν δωρεάν μία ώρα διδασκαλίας εκτός του ωραρίου τους .



 Λένα Μαυρακάκη

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΜΑΤΑΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΕΟΝ .

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ» ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ