30 Σεπτεμβρίου 2012

Τρόφιμα που δεν χαλανε








Σε καιρούς δύσκολους και σε αβέβαιο αύριο πολλοί είναι οι άνθρωποι που  λαμβάνουν τα μέτρα τους.. Όμως τι τρόφιμο  δεν χαλάει  τι να αγοράσουν; Το παρακάτω άρθρο σας παρέχει χρήσιμες πληροφορίες
 Τα τρόφιμα που διατηρούν όλες τις θρεπτικές τους αξίες, την ποιότητά τους και την υγιή όψη τους  Όσες δεκαετίες και αν περάσουν.
Το μέλι διαρκεί επ’ αόριστον. Μπορεί να αλλάζει χρώμα και υφή (ή ακόμη και να κρυσταλλώνει) αλλά παραμένει ασφαλές για κατανάλωση και  με πλούσια θρεπτικά συστατικά
Η ζάχαρη δεν χαλάει ποτέ γιατί δεν ευνοεί την ανάπτυξη βακτηριδίων γι΄αυτό άλλωστε οι μαρμελάδες και τα γλυκά που περιέχουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης διατηρούνται για πάρα πολύ καιρό, εφόσον φυλάσσονται σε αεροστεγώς κλεισμένα βαζάκια). Βεβαιωθείτε μονάχα ότι έχετε αποθηκεύσει τη ζάχαρη σε αεροστεγές δοχείο –
Το επιτραπέζιο αλάτι, το θαλασσινό αλάτι είναι πραγματικά… υπεραιωνόβιο
Θα διατηρηθεί για πάντα φρέσκα και θα νοστιμίζουν το φαγητό σας ακόμη κι αν τα αγοράσατε πριν πολλά πολλά  χρόνια.
κόμη και εάν το σακί ή το κουτί όπου έχετε φυλάξει το ρύζι δείχνει… βρωμερό, σκεπασμένο με ένα παχύ στρώμα σκόνης από την πολυκαιρία, το προϊόν μέσα στο κουτί θα είναι ολόφρεσκο, σαν να το έχετε μόλις αγοράσει. Αυτό ισχύει για το άσπρο και το άγριο ρύζι, το arborio, το jasmine και το basmati. Κλείστε, λοιπόν, το καπάκι για να μην μπουν ζωύφια και μην αγχώνεστε. Το ρύζι σας δε θα χαλάσει ποτέ.
Για να διατηρήσετε το καλαμποκάλευρο όπως έκαναν οι προγιαγιάδες μας στους δύσκολους καιρούς- φροντίστε να είναι στεγνό, καλά σφραγισμένο και σε δροσερό μέρος (στα πιο χαμηλά ράφια του ψυγείου, για παράδειγμα).
Μακαρόνια, ρύζι, σιτάρι, πλιγούρι, φασόλια, φακές, ρεβίθια κλπ. Όλα αυτά διατηρούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα και μπορούν να αποτελέσουν την βάση σε πολλά γεύματα
Οι κονσέρβες διατηρούνται για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, έως και 5 ή 10 χρόνια. Παρέχουν πολύ μεγάλη ποικιλία τροφίμων, συστατικών, έτοιμων γευμάτων




0 comments :

Δημοσίευση σχολίου