Γλυφαδα:Αγιασμός για τη Νέα Σχολική Χρονιά .






Αγιασμός για τη Νέα Σχολική Χρονιά
Κοντά στους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολείων 2ο, και 6ο Δημοτικό, 1ο και  6ο Γυμνάσιο και 1ο Λύκειο, βρέθηκε σήμερα, πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς ο Δήμαρχος Γλυφάδας Κώστας Κόκκορης, συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο Οικονομικών κυρία K. Ζαμπετονίδου. 
 Ταυτόχρονα, Δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής παραβρέθηκαν στην τελετή του Αγιασμού και στις υπόλοιπες σχολικές μονάδες του Δήμου, δείχνοντας το έμπρακτο ενδιαφέρον της διοίκησης σε θέματα Παιδείας.
Ο Δήμαρχος στον χαιρετισμό του προς τους μαθητές για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, τους ευχήθηκε «καλή πρόοδο» και να επιτύχουν τους στόχους που έχουν θέσει ενώ τους παρότρυνε να  εκμεταλλευτούν τα σχολικά χρόνια γιατί αποτελούν σημαντική περιουσία. «Αδράξτε τη Γνώση και οπλιστείτε για τη Ζωή και το Μέλλον σας».
Παράλληλα απευθυνόμενος στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς τόνισε ότι η σχολική χρονιά ξεκινά με δυσκολίες, αλλά «με την εποικοδομητική συνεργασία Δήμου, Επιτροπής Παιδείας, Συλλόγων Διδασκόντων & Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων θα πετύχουμε το στόχο μας, τα παιδιά μας να μαθαίνουν γράμματα σε ένα όσο το δυνατόν καλύτερο σχολικό περιβάλλον».
Ο Κώστας Κόκκορης αναφέρθηκε επίσης σε πρωτοβουλίες του Δήμου προκειμένου να διευκολυνθεί η ζωή των μαθητών της πόλης: 

·         Έξω από κάθε σχολικό συγκρότημα έχουν γίνει οι κατάλληλες εργασίες σήμανσης αλλά και βελτίωσης των πεζοδρομίων, ενώ ενισχύθηκε ο δημοτικός φωτισμός.
·         Επίσης οι αθλητικοί χώροι των σχολείων αναβαθμίστηκαν και περιφράχτηκαν.
·          Σε αυτή τη δύσκολη οικονομικά συγκυρία και μέσα από τις υπηρεσίες του Δήμου, προγραμματίζεται η υλοποίηση δωρεάν ενισχυτικής διδασκαλίας για τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου σε μαθήματα γλώσσας, μαθητικών και αγγλικών.
Κλείνοντας, επεσήμανε ότι ο Δήμος θα βρίσκεται διαρκώς κοντά στους μαθητές καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, προκειμένου να επιλύει τα προβλήματα που παρουσιάζονται.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΜΑΤΑΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΕΟΝ .

WHO IS WHO:ΤΣΑΠΕΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ