, η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ σας καλωσορίζει στον Πανηγυρικό Εσπερινό επί τη εορτή της Γεννήσεως της Θεοτόκου.




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ



Ένα χρόνο μετά τη δημιουργία του χώρου του νέου Κοιμητηρίου της Γλυφάδας και την τοποθέτηση του Ιερού Ναού της Γεννήσεως της Θεοτόκου, η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ σας καλωσορίζει στον Πανηγυρικό Εσπερινό επί τη εορτή της Γεννήσεως της Θεοτόκου.

 


Ένα χρόνο μετά η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΔΡΥΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ διαπιστώνει ότι: 

·        παρά τις σχετικές προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής, της Ιεράς Μητρόπολης Γλυφάδας, της Επιτροπής και του Λαού της Γλυφάδας, το θέμα του Κοιμητηρίου Γλυφάδας, δεν αντιμετωπίστηκε και δεν επιλύθηκε από την Πολιτεία, παρά τις υποσχέσεις για άμεση λύση και τα ευχολόγια

·        οι μεγαλόστομες υποσχέσεις για λύση του θέματος σε ένα εξάμηνο, ήταν στάχτη στα μάτια μας, αφού ούτε χωροθετήθηκε άλλο νεκροταφείο σε οποιαδήποτε θέση (αεροδρόμιο, Κορωπί), δεν μας παραχωρήθηκε ο χώρος που μας υποσχέθηκαν στο νεκροταφείο Αργυρούπολης, ούτε εκδόθηκε η σχετική απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών και βεβαίως δε μας παραχωρήθηκε ο χώρος στο στρατόπεδο της Αεροπορίας

·        η κατάσταση του παλαιού κοιμητηρίου, παρά την εξ ανάγκης επαναλειτουργία του, εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία των κατοίκων, λόγω της γειτνίασής του με σχολεία και κατοικίες, είναι κορεσμένο και προσβάλει τον πολιτισμό μας και τη μνήμη των συμπολιτών μας.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΔΡΥΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ καλεί:

·        το Δήμαρχο Γλυφάδας κ. Κωνσταντίνο Κόκκορη και τη Δημοτική Αρχή να προχωρήσουν στη δημιουργία του νέου κοιμητηρίου της Γλυφάδας στο χώρο που έχει εγκριθεί από τον ΟΡΣΑ  και σύμφωνα με τη μελέτη, η οποία είχε εκπονηθεί από το Δήμο (προμελέτη 1991 – μελέτη 1998), αφού σύμφωνα με το νόμο το νέο κοιμητήριο θεωρείται ως de facto δημιουργηθέν, να παραμείνουν ανυποχώρητοι στη λειτουργία του νέου κοιμητηρίου, προσφεύγοντας ακόμη και στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, ώστε να τιμήσουμε τους νεκρούς μας και να δημιουργήσουμε ένα πλέγμα προστασίας και σεβασμού του περιβάλλοντος και του οικοσυστήματος του Υμηττού, το οποίο έχει εγκαταληφθεί κάτω από την πίεση οργανωμένων συμφερόντων και ασυνείδητων εμπρηστών και οικοπεδοφάγων

·        την Πολιτεία να χωροθετήσει άμεσα το νέο κοιμητήριο της Γλυφάδας, στο χώρο που έχει εγκριθεί από τον ΟΡΣΑ, αποδεχόμενη το κοινωνικά δίκαιο αίτημα του λαού της Γλυφάδας

·        τους Βουλευτές της Β’ Περιφέρειας Αθηνών, τα κόμματα, τα Μ.Μ.Ε. και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, να σταθούν αλληλέγγυοι στη λύση του χρόνιου προβλήματος, που έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΔΡΥΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ  καταγγέλλει:  

·        στο λαό της Γλυφάδας τους βάνδαλους που κατέστρεψαν τους έντεκα τάφους του νέου κοιμητηρίου και καλεί το λαό της Γλυφάδας να πάρει επάνω του την υπόθεση της ίδρυσης του νέου κοιμητηρίου και να περιφρουρήσει τις μέχρι σήμερα κατακτήσεις.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΔΡΥΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ  ζητά:

·        η ανακοίνωση αυτή να δημοσιευθεί στα Μ.Μ.Ε. και να επιδοθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον Πρωθυπουργό, στους Αρχηγούς των κομμάτων, στον Πρόεδρο της Βουλής, στους συναρμόδιους Υπουργούς, στους Βουλευτές της Β’ Περιφέρειας Αθηνών και σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.



Στο θέμα του Κοιμητηρίου ο Λαός της Γλυφάδας είναι ενωμένος.
Δε χωρούν σκοπιμότητες και υπονομεύσεις  !

                                                           

                                                                                       Γλυφάδα, 5.9.2012
         

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΜΑΤΑΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΕΟΝ .

WHO IS WHO:ΤΣΑΠΕΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ