Ο «ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ» ξεκίνησε τις δραστηριότητες για την νέα περίοδο 2012-2013.




Παρά την γενικότερη δύσκολη κοινωνικοοικονομική κατάσταση που περνά η χώρα μας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γλυφάδας «Ο Προφήτης Ηλίας» χωρίς να φοβηθεί κόπο, με θάρρος και αισιοδοξία ξεκίνησε τη νέα περίοδο με τις δραστηριότητες στις οποίες μας έχει συνηθίσει αρκετά χρόνια τώρα.

Την Κυριακή 21 Οκτωβρίου προσέφερε γέλιο σε μικρούς και μεγάλους με την καθιερωμένη πια κάθε φθινόπωρο παράσταση θεάτρου σκιών με τον καραγκιοζοπαίχτη Γιάννη Νταγιάκο.
Με ιδιαίτερη προσοχή ενημέρωσε έγκαιρα τους πολίτες με αφίσες προσκλήσεις και πανώ και έτσι την Κυριακή το πρωί το θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» ήταν γεμάτο.
Οι φωνές των μικρών παιδιών αντηχούσαν από νωρίς στο θέατρο και όταν ξεκίνησε η παράσταση η χαρά των παιδιών ήταν απερίγραπτη. Με την καθοδήγηση του έμπειρου καλλιτέχνη συμμετείχαν σε όλη τη διάρκεια της παράστασης, άλλοτε με τις απαντήσεις τους στις ερωτήσεις του Καραγκιόζη και άλλοτε με τις προτροπές τους προς αυτόν.
Έτσι όταν τελείωσε η παράσταση έφυγαν χαρούμενα και γελαστά παίρνοντας και το δωράκι που τους πρόσφερε ο Σύλλογος, ένα αντίγραφο του σκίτσου του Καραγκιόζη για να το ζωγραφίσουν και να φτιάξουν τη δική τους φιγούρα και που ξέρεις, κάποια από αυτά μπορεί να ενθουσιαστούν πολύ και η φαντασία τους να τους οδηγήσει ώστε να γίνουν οι αυριανοί καραγκιοζοπαίχτες.

Παράλληλα ο Σύλλογος έχει ξεκινήσει όλες τις υπόλοιπες δραστηριότητές του.
Οι παραδοσιακοί χοροί για τους ενήλικες, αλλά κυρίως για τα παιδιά μέσα απ΄ την Ακαδημία που γίνεται τόσο σημαντική δουλειά και η οποία προσφέρεται απ’ το Σύλλογο δωρεάν στα παιδιά της πόλης για να τους εμφυσήσει την παράδοση και να συμβάλει μ’ αυτό τον τρόπο στην καθοδήγηση των νέων μακριά από τις επικίνδυνες ροπές της εποχής, την εύκολη διασκέδαση και τον καταναλωτισμό.
Η Χορωδία που κάθε χρόνο υπό την καθοδήγηση του Χοράρχη και καθηγητή Βυζαντινής μουσικής Σωτήρη Δογάνη μας χαρίζει όμορφες στιγμές.
Τέλος γίνεται προσπάθεια να καθιερωθεί και το θεατρικό εργαστήρι, υπό την καθοδήγηση του φιλόλογου καθηγητή Τάσου Γιαννακόπουλου, ο οποίος έχει στο ενεργητικό του αρκετές βραβευμένες μαθητικές θεατρικές δουλειές.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΜΑΤΑΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΕΟΝ .

WHO IS WHO:ΤΣΑΠΕΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ