ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΓΛΥΦΑΔΑΣ – ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ




Προσκυνηματικό ταξίδι στην Τραπεζούντα 11-22 Αυγούστου 2013
1η μέρα : Κυριακή, 11/8 Αθήνα – Κωνσταντινούπολη , 1.100 χλμ.
Αναχώρηση στις 23.00, από την Αθήνα. Νυχτερινό ταξίδι, με ενδιάμεσες στάσεις. Νωρίς το πρωί περνάμε τη Θεσσαλονίκη και κατευθυνόμαστε προς τα ελληνο-τουρκικά σύνορα.

2η μέρα : Δευτέρα, 12/8 Κωνσταντινούπολη.
Μετά τον καθιερωμένο έλεγχο στα ελληνο-τουρκικά σύνορα, μπαίνουμε στην Ανατολική Θράκη. Περνάμε μέσα από την πόλη της Ραιδεστού/Tekirdag (πιθανό γεύμα) και φτάνουμε το απόγευμα στην Κωνσταντινούπολη.

Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος για φαγητό και μια πρώτη γνωριμία με την Πόλη. Διανυκτέρευση.
3η μέρα : Τρίτη, 13/8 Κωνσταντινούπολη – Αμάσεια, 660 χλμ.
Μετά το πρωινό ξεκινάμε το ταξίδι μας για την ενδοχώρα. Περνώντας την κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου που ενώνει την Ευρώπη με την Ασία, μπαίνουμε στην ανατολική πλευρά της Πόλης. Διασχίζουμε το όρος Όλυμπος και την αρχαία Βιθυνία και φτάνουμε το απόγευμα στην Αμάσεια. Δείπνο και διανυκτέρευση.
4η μέρα : Τετάρτη, 14/8 Αμάσεια – Τραπεζούντα – Ματσούκα , 450 χλμ.
Το πρωί, μετά το πρωινό, επισκεπτόμαστε το Αρχαιολογικό μουσείο της Αμάσειας με τα σπάνια ευρήματα που φιλοξενεί και τους Τάφους των Μιθριδατών Βασιλέων. Κατευθυνόμαστε προς την Τραπεζούντα, έχοντας στα αριστερά μας τη Μαύρη Θάλασσα και δεξιά τα καταπράσινα βουνά του Πόντου. Με ενδιάμεσες στάσεις στη Σαμψούντα, την Οινόη, τα Κοτύωρα/Ordu (Υπαπαντή) και την Κερασούντα (Αγ. Νικόλαος, απέναντι από το νησί του Άρη), φτάνουμε το απόγευμα στην πρωτεύουσα της Αυτοκρατορίας των Κομνηνών, την πανέμορφη Τραπεζούντα. Κατευθυνόμαστε νότια, για τη Ματσούκα. Δείπνο και διανυκτέρευση.
5η μέρα : Πέμπτη 15/8 Παναγία Σουμελά.
Επίσκεψη μετά το πρωινό στο σύμβολο του Ποντιακού Ελληνισμού, τη μονή της Παναγίας Σουμελά. Ελεύθερος χρόνος το απόγευμα για προαιρετικές επισκέψεις (με dolmus) στην Αργυρούπολη, τον Άγιο Ιωάννη Βαζελώνα ή τη Σάντα. Επιστροφή στη Ματσούκα. Δείπνο και διανυκτέρευση.
6η μέρα : Παρασκευή, 16/8 Τραπεζούντα.
Μετά το πρωινό, αναχώρηση για την Τραπεζούντα. Ξενάγηση στα μνημεία της πόλης της (Αγία Σοφία, Κάστρα Κομνηνών, μνημείο της Μαρίας Gülbahar, τη,Βίλλα Καπαγιανίδη στο Σόουκ-Σου, το Μουσείο της Τραπεζούντας/οικία Θεοφυλάκτου, το Boz Tepe κ.α.). Προαιρετικό γεύμα στα Πλάτανα. Το απόγευμα επιστροφή στη Ματσούκα. Δείπνο και διανυκτέρευση.
7η μέρα : Σάββατο, 17/8 Ματσούκα – Uzungöl, 120 χλμ.
Μετά το πρωινό, πηγαίνουμε ση Τρίχας το γεφύρ. Περνώντας από την Τραπεζούντα, κατευθυνόμαστε προς τα Σούρμενα (όπου μπορούμε να προμηθευτούμε τα γνωστά μαχαίρια). Στη συνέχεια, την πόλη Of και βαδίζουμε κατά μήκος της κοιλάδας του Όφεως ποταμού. Άφιξη το απόγευμα στο γραφικό τουριστικό θέρετρο Uzungöl, τακτοποίηση σε σαλέ. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα στην πανέμορφη λίμνη και τα μαγαζιά. Το βράδυ, γλέντι με ντόπιους καλλιτέχνες. Δείπνο και διανυκτέρευση.
8η μέρα : Κυριακή, 18/8 Παρχάρια – Τραπεζούντα.
Μετά το πρωινό, προαιρετική επίσκεψη (με dolmus) σε πανηγύρι στα βουνά του Πόντου. Το απόγευμα επιστροφή στην Τραπεζούντα. Δείπνo και διανυκτέρευση.

9η μέρα : Δευτέρα, 19/8 Τραπεζούντα – Αμάσεια, 420 χλμ.
Μετά το πρωινό, παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής. Περνώντας για άλλη μια φορά από τα γραφικά παράλια του Πόντου, φτάνουμε το απόγευμα στην Αμάσεια. Δείπνο και διανυκτέρευση.
10η μέρα : Τρίτη, 20/8, Αμάσεια – Κωνσταντινούπολη, 660 χλμ.
Μετά το πρωινό, αναχωρούμε για την Κωνσταντινούπολη και με ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό και καφέ, φτάνουμε το απόγευμα στην Κωνσταντινούπολη. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό στον πεζόδρομο στο Πέραν. Διανυκτέρευση.
11η μέρα : Τετάρτη, 21/8, Κωνσταντινούπολη.
Μετά το πρωινό, ελεύθερος χρόνος για επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, την Αγια-Σοφιά, τον αρχαίο Ιππόδρομο ή την Κλειστή Αγορά (Kapali Carsi) της Πόλης με τα 4.000 μαγαζιά. Το απόγευμα κρουαζιέρα στο Βόσπορο και δείπνο. Διανυκτέρεση.
12η μέρα : Πέμπτη, 22/8,, Κωνσταντινούπολη – Αθήνα 1.100 χλμ.
Μετά το πρωινό, παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής. Άφιξη στην Αθήνα αργά το βράδυ.
Τέλος εκδρομής
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα 2109646087 (καθημερινά 19:00 - 21:00), 6977505890 (Πρόεδρος), 6973160830 (Έφορος).
Σας ευχαριστούμε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΜΑΤΑΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΕΟΝ .

WHO IS WHO:ΤΣΑΠΕΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ