Την παραίτηση του λόγω της Ανάθεσης από τον Πρωθυπουργό του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, υπέβαλε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης Επικεφαλής της Παράταξης "Μαζί για την Γλυφάδα¨στο τελευταίο Δ.Σ.

 
 
 
 Την παραίτηση του λόγω της Ανάθεσης από τον Πρωθυπουργό του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, υπέβαλε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης Επικεφαλής της Παράταξης "Μαζί για την Γλυφάδα¨στο τελευταίο Δ.Σ.
 Ο
λόγος που απηύθυνε έχει ως εξής:
"Αξιότιμη κυρία Πρόεδρε,

Όπως γνωρίζετε πριν από λίγες ημέρες ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αντώνης Σαμαράς μου ανέθεσε τα καθήκοντα του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου. Η εμπιστοσύνη αυτή του Πρωθυπουργού προς το πρόσωπό μου αποτελεί για μένα ύψιστη τιμή. Ιδιαίτερα, αν αναλογιστούμε ότι έρχεται σε μία δύσκολη συγκυρία, όπου η κυβέρνηση έχει επωμιστεί το εθνικό καθήκον της μετάβασης της χώρας σε μία περίοδο σταθερότητας.

Παράλληλα, όμως, με γεμίζει ευθύνη. Είναι η ευθύνη να αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες που ανοίγονται μπροστά μας προς όφελος όλων των Ελλήνων. Είναι, συνάμα, η ευθύνη που μας επιβάλλει να λειτουργήσουμε ως υπηρέτες της νέας γενιάς και των οραμάτων της. Οφείλουμε να εργαστούμε σκληρά, χωρίς δεύτερες σκέψεις. Έχουμε χρέος να παραδώσουμε στους νέους ανθρώπους μια καλύτερη Ελλάδα από αυτήν που παραλάβαμε.

Όπως καταλαβαίνετε σε αυτήν την ευθύνη που επωμίζομαι, καλούμαι να ανταποκριθώ πλήρως, απερίσπαστα και αποφασιστικά. Καλούμαι να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό, με όλες μου τις δυνάμεις. Εξάλλου, αυτό απαιτεί και η κρισιμότητα των στιγμών για την πατρίδα.

Κατόπιν αυτού, είναι εύλογο ότι πλέον δε θα έχω τη δυνατότητα να ασκώ παράλληλα και τα καθήκοντα του δημοτικού συμβούλου Γλυφάδας. Γι αυτό και σας δηλώνω την παραίτησή μου.

Κυρία Πρόεδρε, κύριε Δήμαρχε, κυρίες και κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι,

Πριν από τρία χρόνια μαζί με μια ομάδα άξιων συνεργατών δημιουργήσαμε την παράταξη «Μαζί για τη Γλυφάδα». Από τότε μέχρι σήμερα ξεκινήσαμε όλοι μαζί έναν αγώνα. Έναν αγώνα να αποκτήσει επιτέλους αυτή η πόλη το ανθρώπινο πρόσωπο, αλλά και την αναπτυξιακή πνοή που της αναλογούν. Έναν αγώνα να διασφαλίσουμε τη χρηστή διαχείριση των χρημάτων των δημοτών, ενάντια στα φαινόμενα σπατάλης που τόσα πολλά έχουν στερήσει και συνεχίζουν να στερούν από αυτήν την πόλη. Έναν αγώνα απέναντι στον καιροσκοπισμό με τον οποίο διαχρονικά διοικήθηκε.

Από την πρώτη στιγμή ξεκαθάρισα ότι η προσπάθεια αυτή θα γίνει με όρους διαφάνειας, με μόνο γνώμονα το συμφέρον του Δήμου. Επιζητήσαμε πολιτική σύγκλιση μέσω αρχών και όχι με συμφωνητικά συνδιοίκησης. Προτάξαμε την ανάγκη για σύνθεση απόψεων, βασιζόμενοι στον ανοιχτό διάλογο και όχι σε υπόγειες συνδιαλλαγές . Προτιμήσαμε τον έντιμο και καθαρό αγώνα, απέναντι στη λάσπη, στις συκοφαντίες και στις κακόβουλες προκλήσεις. Και αυτήν την προσπάθεια την αγκάλιασαν οι μισοί, σχεδόν , συμπολίτες μας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΜΑΤΑΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΕΟΝ .

WHO IS WHO:ΤΣΑΠΕΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ