ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΔΙΒΑΡΗΣ



Συνάντηση πραγματοποιήθηκε από τον   επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δημιουργική Διαδρομή» Στέλιος Δίβαρη


, με τον Υπουργό Εσωτερικών αξιότιμο κ. Μιχελάκη Ιωάννη.
Η συνάντηση διήρκησε μία ώρα και συζητήθηκαν τοπικά προβλήματα της Γλυφάδας  καθώς και το σχέδιο του Υπουργού για το νέο εκλογικό νόμο.
Μετά την έξοδό του ο Υποψήφιος Δήμαρχος Στέλιος Δίβαρης έκανε τις εξής δηλώσεις:
«Θεωρώ ότι, το νέο νομοσχέδιο είναι στο σωστό δρόμο ώστε να απαγκιστρωθεί η τοπική αυτοδιοίκηση από το σφικτό κομματικό στραγγαλισμό. Αυτό θα δώσει την ευκαιρία στους ψηφοφόρους, να επιλέξουν άξιους εκπροσώπους από όλους τους χώρους.
Η ψήφος του καθενός αποκτά μεγάλη ανεξαρτησία και δύναμη. Δίνεται η
ευκαιρία να ασχοληθούν άξιοι άνθρωποι, που το υπάρχον σύστημα τους αποθάρρυνε από το να εκτεθούν σε ψηφοφορία.
Ο ψηφοφόρος που έχει μία συγγένεια ή εκτίμηση προς ένα Δημοτικό Σύμβουλο δεν είναι υποχρεωμένος να ψηφίσει έμμεσα και το Δήμαρχο που θα επιλέξει ο φίλος ή συγγενής του, ούτε να εξαντλήσει τις άλλες επιλογές του στους προεπιλεγμένους από την παράταξη υποψηφίους αλλά μπορεί να ψηφίζει και άξιους ανθρώπους άλλων χώρων. Δίνεται δηλαδή η δυνατότητα του σπασίματος των κομματικών γραμμών.
Νομίζω είναι η ευκαιρία να συμμετέχουν περισσότεροι άξιοι και καταρτισμένοι πολίτες στη διοίκηση, που αρνούνταν ή αδυνατούσαν να παίξουν με τους γνωστούς κανόνες των συμμαχιών. Από την άλλη, οι καταξιωμένοι και αποδεδειγμένα ικανοί Δημοτικοί Σύμβουλοι δεν απειλούνται από το να επανεκλεγούν.»

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΜΑΤΑΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΕΟΝ .

WHO IS WHO:ΤΣΑΠΕΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ