9 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΔΙΒΑΡΗΣΣυνάντηση πραγματοποιήθηκε από τον   επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δημιουργική Διαδρομή» Στέλιος Δίβαρη


, με τον Υπουργό Εσωτερικών αξιότιμο κ. Μιχελάκη Ιωάννη.
Η συνάντηση διήρκησε μία ώρα και συζητήθηκαν τοπικά προβλήματα της Γλυφάδας  καθώς και το σχέδιο του Υπουργού για το νέο εκλογικό νόμο.
Μετά την έξοδό του ο Υποψήφιος Δήμαρχος Στέλιος Δίβαρης έκανε τις εξής δηλώσεις:
«Θεωρώ ότι, το νέο νομοσχέδιο είναι στο σωστό δρόμο ώστε να απαγκιστρωθεί η τοπική αυτοδιοίκηση από το σφικτό κομματικό στραγγαλισμό. Αυτό θα δώσει την ευκαιρία στους ψηφοφόρους, να επιλέξουν άξιους εκπροσώπους από όλους τους χώρους.
Η ψήφος του καθενός αποκτά μεγάλη ανεξαρτησία και δύναμη. Δίνεται η
ευκαιρία να ασχοληθούν άξιοι άνθρωποι, που το υπάρχον σύστημα τους αποθάρρυνε από το να εκτεθούν σε ψηφοφορία.
Ο ψηφοφόρος που έχει μία συγγένεια ή εκτίμηση προς ένα Δημοτικό Σύμβουλο δεν είναι υποχρεωμένος να ψηφίσει έμμεσα και το Δήμαρχο που θα επιλέξει ο φίλος ή συγγενής του, ούτε να εξαντλήσει τις άλλες επιλογές του στους προεπιλεγμένους από την παράταξη υποψηφίους αλλά μπορεί να ψηφίζει και άξιους ανθρώπους άλλων χώρων. Δίνεται δηλαδή η δυνατότητα του σπασίματος των κομματικών γραμμών.
Νομίζω είναι η ευκαιρία να συμμετέχουν περισσότεροι άξιοι και καταρτισμένοι πολίτες στη διοίκηση, που αρνούνταν ή αδυνατούσαν να παίξουν με τους γνωστούς κανόνες των συμμαχιών. Από την άλλη, οι καταξιωμένοι και αποδεδειγμένα ικανοί Δημοτικοί Σύμβουλοι δεν απειλούνται από το να επανεκλεγούν.»

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου