Ο Ιερός Ναός Αγίου Νεκταρίου Βούλας, διοργάνωσε το μηνιαίο προσκύνημά του και  συνολικά την 5η του Εκδρομή για το Εκκλησιαστικό Έτος 2013-2014, τη Τρίτη  28 Ιανουαρίου 2014, με προορισμό την Ι.Μ. Κοιμήσεως Θεοτόκου Μπούρας και το Προσκύνημα της Αγίας Θεοδώρας, στη Βάστα Αρκαδίας, της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως.

Οι 39 συμμετέχοντες στην Εκδρομή, αψήφησαν τις κακές καιρικές συνθήκες και αναχωρήσαμε για την Αρκαδία. Φτάνοντας στο Μοναστήρι της Κοιμήσεως Θεοτόκου Μπούρας, ξεναγηθήκαμε στους χώρους του, προσκυνήσαμε στο Καθολικό της Ιεράς Μονής την Εικόνα της Παναγίας της «Μεγαλομάτας» και είδαμε τις τοιχογραφίες με ορατά τα σημάδια των βαρβάρων πάνω τους!  Στη συνέχεια τελέσαμε την Ακολουθία της Αρτοκλασίας και ξεναγηθήκαμε στους υπόλοιπους χώρους και τα ιερά παρεκκλήσια της Μονής.

   Τελειώνοντας το προσκύνημά μας στο Μοναστήρι, αναχωρήσαμε για την Βάστα στο Εκκλησάκι της Αγίας Θεοδώρας όπου προσκυνήσαμε και θαυμάσαμε το ανεξήγητο με τη λογική φαινόμενο, αλλά και το υπέροχο τοπίο. Λίγο πιο κάτω από το προσκύνημα  είχαμε το μεσημεριανό μας στις Ταβέρνα της περιοχής.

Στις 3.00 μ.μ. πήραμε το δρόμο της επιστροφής με μία μικρή ενδιάμεση στάση στην Εθνική οδό. Στις 6.30 μ.μ. φτάσαμε στον Ιερό Ναό μας όλοι ανανεωμένοι πνευματικά.

  Επόμενο προσκύνημα της Ενορίας για το μήνα Φεβρουάριο είναι η Ι.Μ. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Μήλεσι Αττικής, μοναστήρι που ίδρυσε ο νέος Άγιος της Εκκλησίας ο Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης,  τη Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014. Θα ακολουθήσει αναλυτικότερη ανακοίνωση γι’ αυτό.



                             Εκ του Φιλοπτώχου Ταμείου του Ιερού Ναού

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΜΑΤΑΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΕΟΝ .

WHO IS WHO:ΤΣΑΠΕΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ