ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ:ΆΛΛΟ ΕΝΑ ΕΜΠΟΙΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣΟ πολίτες

despair
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Άλλο ένα εμπόδιο για τους ανασφάλιστους και οικονομικά αδύναμους πολίτες
Προσπαθούμε να κάνουμε κάτι θετικό και τελικά δεν μπορούμε να απαγκιστρωθούμε από την ιδεολογία να κάνουμε δύσκολη τη ζωή του πολίτη. Αυτό προκύπτει  από την νέα απόφαση της Πολιτείας που αποφάσισε να θέσει άλλο ένα εμπόδιο, σε σειρά μεγάλου αριθμού εμποδίων, σε όλους τους ανασφάλιστους και οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας.
Ορίζουν  υποχρεωτική σε όλους, ακόμα και στους έχοντες μηδενικό εισόδημα, η υποβολή
φορολογικής δήλωσης και δεν είναι πια δεκτή η απλή υπεύθυνη δήλωση για μη υποχρέωση υποβολής δήλωσης, την οποία επικύρωνε η εφορία.
Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει  ότι  μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας, άποροι, ανάπηροι με σοβαρά προβλήματα κλπ.  πρέπει να βρουν τρόπο να αποκτήσουν τον  πολυπόθητο κλειδάριθμο, πολλοί από αυτούς δεν έχουν καν ηλεκτρικό στα σπίτια τους, πόσο μάλλον ίντερνετ και φυσικά δεν γίνεται καν λόγος για χρήματα που θα πρέπει να δοθούν σε  λογιστή για να κάνει όλα τα παραπάνω αφού αυτοί αδυνατούν. Επιπρόσθετα όσοι δεν γνώριζαν όλη αυτή την διαδικασία και βρίσκονται εκπρόθεσμοι, θα πρέπει να πληρώσουν και πρόστιμο!
Ποιά είναι τα επακόλουθα αυτής της ρύθμισης; Οι άνθρωποι αυτοί δεν μπορούν να βγάλουν κάρτα ανεργία, δεν μπορούν να ανανεώσουν βιβλιάριο απορίας  και δεν μπορούν να κάνουν αίτηση για σύνταξη στο ΟΓΑ.  Δηλαδή βρίσκονται σε ακόμα δυσχερέστερη θέση από ότι βρισκόντουσαν το 2013 που είχαν έστω κάποιες ελάχιστες παροχές.
Ήδη στο ιατρείο μας έχουμε περιπτώσεις ασθενών που ενώ είχαν βιβλιάριο απορίας δεν το έχουν ανανεώσει γιατί πέρσι δεν έκαναν φορολογική δήλωση, γιατί δεν είχαν εισόδημα να δηλώσουν. Και ενώ έχουν τις προϋποθέσεις να ανανεώσουν την ισχύ του βιβλιαρίου απορίας δεν μπορεί να το κάνουν.  Πολύ σύντομα πιστεύουμε ότι θα κατακλυστούμε από αυτές τις περιπτώσεις.
«Αναρωτιόμαστε» εύλογα, γιατί η κυβέρνηση παίρνει τέτοιου είδους απάνθρωπα μέτρα;  Γιατί ορθώνουν ανυπέρβλητα και γραφειοκρατικά εμπόδια προκειμένου να ανακουφιστεί ο πολίτης που είναι ΠΛΗΡΩΣ εξαθλιωμένος και έστω με το βιβλιάριο της πρόνοιας είχε μια υποτυπώδη ανακούφιση και μπορούσε να έχει πρόσβαση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και στα φάρμακα του;

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
(ΔΕΥΤΕΡΑ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10:00-20:00) και (ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00-14:00)
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 210 9631950
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΑΤΡΕΙΟΥ: εντός της πρώην Αμερικανικής βάσης (δίπλα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού, 200 μέτρα από την Τροχαία Ελληνικού)
Ιστοσελίδα http://www.mkiellinikou.org Email mkiellinikou@gmail.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΜΑΤΑΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΕΟΝ .

WHO IS WHO:ΤΣΑΠΕΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ