Με επιτυχία η Κοπή της Πίττας της Ένωσης Γυναικών Γλυφάδας ‘Εμείς’



            Τη Κυριακή στις 9 Φεβρουαρίου του 2014 οι γυναίκες της Γλυφάδας έκοψαν την πίττα τους μέσα  στο  κατάμεστο κινηματοθέατρο Μελίνα Μερκούρη στην Τερψιθέα Γλυφάδας. Παρά την αντιξοότητα των καιρικών συνθηκών, η Ένωση Γυναικών Γλυφάδας ‘Εμείς’ κατόρθωσε μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα από την ίδρυσή της,, να συγκεντρώσει μεγάλο πλήθος κόσμου και να λάβει τα δέοντα συγχαρητήρια για την άψογη διοργάνωση της εκδήλωσης .
 
Την εκδήλωση παρουσίασε η Πρόεδρος κ. Λένα Μαυρακάκη, η οποία με δικαιολογημένο ενθουσιασμό  ευχαρίστησε προσωπικά όλες και όλους τους παρευρισκόμενους που άμεσα ανταποκρίθηκαν σε αυτό το κάλεσμα .΄Από εμάς σήμερα΄΄ , τόνισε στην ομιλία της η Πρόεδρος , ΄΄θα ακούσετε τους

προβληματισμούς μας και αυτά που αντιμετωπίζει η γυναίκα στην καθημερινότητά της διότι αυτή έχει πληγεί περισσότερο απ’ όλους …. 
       Θα μπορούσα , πρόσθεσε ,να συνεχίσω να δίνω στοιχεία από έρευνες αλλά τι νόημα έχουν και άλλοι αριθμοί όταν γύρω μας βλέπουμε όλες και όλοι να πληθαίνουν οι ζητιάνες με τα παιδιά τους στα πεζοδρόμια, οι άστεγες γυναίκες –συχνά με τα παιδιά τους – να περιφέρονται αργά το βράδυ ψάχνοντας μέρος να κοιμηθούν, νέες κοπέλες να ψάχνουν στους κάδους για φαγητό ή να καταλήγουν στην πορνεία, ηλικιωμένες γυναίκες να πληθαίνουν στα συσσίτια των δήμων και της εκκλησίας, κάτι που τσακίζει τη σωματική και ψυχική τους υγεία. Πόσο αλήθεια αντέχει ένας άνθρωπος να ψάχνει απάντηση στο δίλημμα ρεύμα ή  κρέας, θέρμανση ή τηλέφωνο, υγεία ή όλα τα άλλα; Θα εγχειριστώ ή θα πεθάνω από τον καρκίνο που μου παρουσιάστηκε; Θα προλάβω; Και τα βάσανα για τις γυναίκες δεν σταματούν εδώ…είναι αμέτρητα ….. Και συνέχισε ,΄΄ Εμείς τους λέμε και φωνάζουμε  ότι η  φτώχεια δεν είναι πολιτισμός , η φτώχεια δεν φέρνει ανάπτυξη … θέλουμε να ζήσουμε ΄΄!
 
Η ομιλία της συνεχίστηκε με τις εθελοντικές δράσεις της Ένωσης αποδεικνύοντας ότι το σωματείο συμμετέχει ενεργά σε όλους τους τομείς της πόλης δίνοντας έμφαση   στη στήριξη των ευπαθών οικογενειών και στις παρεμβάσεις που έχει πραγματοποιήσει για να βοηθήσει αθόρυβα γυναίκες που είχαν ανάγκη. Αναφέρθηκε στο φιλανθρωπικό μπαζάρ που πραγματοποιήσε η Ένωση  στις 21 κι 22 Δεκεμβρίου από το οποίο συγκεντρώθηκε ένα ποσό το οποίο θα παραδοθεί σε κλειστό φάκελο στον δικηγόρο του σωματείου κ. Κυριάκο Τιλγκερίδη για να παραδώσει τα χρήματα στην κυρία που είχε τα κριτήρια  .

Αναφερόμενη στο κυρίως θέμα της εκδήλωσης , που ήταν η βράβευση των εθελοντών καθηγητών του κοινωνικού φροντιστηρίου , εφ’ όσον η γραμματέας του σωματείου κ. Ιουλιάννα Θάνου και η κ. Μαγειρίδου Μαρία ,ιδρυτικό μέλος  της Ένωσης, συμμετέχουν στη διδασκαλία , κάλεσε στο βήμα τον Δήμαρχο της πόλης , κ. Κώστα Κόκκορη , να μιλήσει και να δώσει τον πρώτο έπαινο στον υπεύθυνο καθηγητή κ Θεανόπουλο .

Ο Δήμαρχος , στην ολιγόλεπτη ομιλία του ,συνεχάρη το σωματείο για την προσπάθεια και την συνεχή παρουσία του στα τοπικά δρώμενα , εστίασε το λόγο του στις κοινωνικές δομές του δήμου και στην προσπάθεια που γίνεται από την δημοτική αρχή να τις αναπτύξει , να τις καλυτερεύσει για να δοθούν όπως αρμόζει στις ευπαθείς ομάδες της πόλης μας .

 Στη συνέχεια η  Πρόεδρος τον ευχαρίστησε ιδιαίτερα με την προσφορά ανθοδέσμης για την συμπαράσταση που έχει δείξει στο σωματείο και σε μέλη της Ένωσης και  κάλεσε όλους τους επίσημους φορείς της πόλης να απονείμουν τους τιμητικούς επαίνους στους καθηγητές και να κόψουν από ένα κομμάτι πίττας , την οποία τόνισε ότι είχαν φτιάξει τα μέλη  της Ένωσης , η πρόεδρος του δημοτικου συμβουλίου κ. Άννα Σάκου , η αντιδήμαρχος διοικητικού και Πρόεδρος της επιτροπής παιδείας κ. Μαρία Βουγιουκλή , η τέως αντιδήμαρχος κ. Νατάσα Αργυροπούλου και η κ. Αθηνά Λιγνού που πάντα συμμετέχει αθόρυβα στις δράσεις του σωματείου .

Η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση του χορευτικού συγκροτήματος του σωματείου από ην χοροδιδασκάλισσα κ. Σούλα Γκόρου , το οποιο  χόρεψε  ευρωπαικό τάνγκο , ρούμπα, ροκ εν ρολ , νησιώτικο, ικαριώτικο, χασάπικο και ζειμπέκικο .Συγχαρητήρια στους μαθητές που απέδωσαν πολύ σωστά τις χορογραφίες με εκμάθηση δύο μηνών.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν :
O Πανοσολογιότατος πατήρ Μιχαήλ ως εκπρόσωπος του μητροπολίτη Παύλου , ο Δήμαρχος Γλυφάδας Κ. Κόκκορης, η Πρόεδροςτου Δημ. Συμβουλίου κ. Άννα Σάκου , ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θανάσης Σπονδυλίδης ,η αντιδήμαρχος Πόλης- Προστασίας και Αλληλεγγύης και τομεάρχης του Δημ. Ωδείου Γλυφάδας του ΚΑΠΠΑ κ. Ζαμπετονίδου Καλλιόπη-Γλυκερία , η αντιδήμαρχος Διοικητικού και πρόεδρος της Επιτροπής Παδείας κ. Μαρία Βουγιουκλή, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Δημήτρης Τσαμπίρας ,ο αντιδήμαρχος Τεχνικών υπηρεσιών κ. Δημήτρης Αλεβίζος, ο αντιπρόεδρος του δημ. Συμβουλίου κ. Σπύρος Δήμου , ο Αντιπρόεδρος του Γκολφ κ. Σπύρος Καρατζιάς , ο αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Δημήτρης Τσαμπίρας , ο αρχηγός της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης ‘Μαζί για τη Γλυφάδα’ κ. Γιώργος Αγγελόπουλος, η αρχηγός της παράταξης ‘Ανοιχτοί Ορίζοντες’ κ. Αθηνά Λιγνού , ο αρχηγός της παράταξης ‘Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοβουλία’ κ. Νικόλαος Βάκκας, ο τέως Αντιδήμαρχος Πόλης κ. Δημήτρης Βίγλας, η τέως Αντιδήμαρχος Πόλης κ. Νατάσα Αργυροπούλου, ο τέως Αντιδήμαρχος Τεχνικών υπηρεσιών κ. Άριστείδης  Παναγόπουλος, , η δημοτική σύμβουλος κ. Μπίλια-Χαρίση Δαφνούλα , ο Πρόεδρος του ΤΟΣΥΝ Γλυφάδας και υποψήφιος δημ. σύμβουλος με την Δημ. Παράταξη ‘η Γλυφάδα μας ‘κ. Εμίλιος Βουγιουκλάκης, ο Αντιπρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής κ. Καλογερόπουλος Νεκτάριος, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΑΠΠΑ και τομεάρχης Αθλητισμού κ. Κάννος Στράτος, ο υποψήφιος Δήμαρχος Γλυφάδας της δημ. παράταξης ‘ η Γλυφάδα μας’ κ. Γιώργος Παπανικολάου , οι περιφερεακοί σύμβουλοι με την παράταξη του κ. Σγουρού  κ. Πασβαντίδης Χάρης,κ. Αμανατίδης Νικόλαος και κ. Γιαννακάκης Αντώνης , ο υπεύθυνος λειτουργίας και δομών του ΔΑΚ Γλυφάδας κ. Ελαιόπουλος , ο  σύμβουλος κοινωνικών προγραμμάτων κ. Βασίλης Παλιούρας,  ο τέως Αντιδήμαρχος κ. Φιλόπουλος Γεράσιμος , οι υποψήφιοι δημ. σύμβουλοι με την  παράταξη ‘ Η Γλυφάδα μας’ του κ. Παπανικολάου κ. Τσιώλης Νικόλαος  και κ. Τσάγκλας Ορέστης .

Από φορείςκαι σωματεία :

Η  πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γλυφάδας κ. Άννα Καυκά και υποψήφια με την δημ. παράταξη του κ, Παπανικολάου , ο Αντιπρόεδρος του εξωραιστικού και εκπολιτιστικού συλλόγου Νέα Ευρυάλη κ. Στέλιος Κατομέρης , η Πρόεδρος των Λακώνων Γλυφάδας κ. Φρίντα Μαυροπούλου , ο Πρόεδρος των Ηπειρωτών Γλυφάδας κ. Γρηγόρης Ζιάγκας , η Πρόεδρος του ‘Συνδέσμου Φίλων Χορού και Παράδοσης’ κ. Αναστασία Βατιμπέλα με μέλη του ΔΣ  της , ο πρόεδρος του εξωραιστικού και εκπολιτιστικού συλλόγου Παρθενών κ. Βασίλης Διαμαντής με μέλη του ΔΣ του , ο Πρόεδρος του Ορειβατικού συλλόγου κ. Παναγόπουλος Διονύσης, ο αντιπρόσωπος της Ένωσης Κρητών Γλυφάδας κ. Μανώλης Τσακαλάκης , η ταμίας του Πολιτιστικού Συλλόγου ‘ ο προφήτης Ηλίας’ κ. Σκαβάτσου Ολυμπία, η ταμίας του Συλλόγου Οικιστών Τερψιθέας κ. Αγγελική Ντάμκα , από τον ορειβατικό  σύλλογο ο Υμηττός ο κ. Βραχνός , από το ΔΣ του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ου 5ου Λυκείου η κ. Φαρούπου και κ. Πετροπούλου ,  η τέως πρόεδρος της Νέας Ευρυάλης και μέλος της Ένωσης Γυναικών Γλυφάδας κ. Ταξιαρχούλα Σακκά.
Από τον τοπικό τύπο  η κ. Μαρία Τσικνάκη από το Τόλμη στα Νότια και ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Γυναικών Γλυφάδας, ο δημοσιογράφος κ. Γιάννης Σκούφης του Νότια Ματιά , μέλοςτης ΕΣΗΕΑ.     

Η Ένωση Γυναικών Γλυφάδας ευχαριστεί θερμά την Αντδήμαρχο Διοικητικού κ. Μαρία Βυγιουκλή για τη άψογη συνεργασία της κατά τη δράση της συγκέντρωσης σχολικών ειδών για τους άπορους μαθητές της πόλης μας , την Αντιδήμαρχο Πόλης κ. Ζαμπετονίδου Καλλιόπη –Γλυκερία για την εξαιρετική της συνεργασία με την Ένωση, τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Τσαμπίρα Δημήτρη επίσης για την εξαιρετική του συνεργασία και τον τέως Αντιδήμαρχο Πόλης κ. Δημήτρη Βίγλα , ο οποιος φρόντισε και φροντίζει τους χώρους των κοινωνικών δομών του δήμου μας , την κ. Αθηνά Λιγνού για την ενεργό συμμετοχή της στις δράσεις μας.
Επί πλέον το Ανθοπωλείο ‘ΑMARILDO’ που επιμελήθηκε το διάκοσμο της εκδήλωσής μας , την κ. Νέλλη Παλιβού-Μιζικίρη και το κατάστημα Τζιάλλα για τις ευγενικές χορηγίες τους στα δώρα  της πίττας μας.










            ΄

                      

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΜΑΤΑΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΕΟΝ .

WHO IS WHO:ΤΣΑΠΕΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ