Γλυφαδα:Προγράμματα καρδιοαγγειακής βελτίωσης και κιναισθητικής ισορροπίας για τα μέλη των ΚΑΠΗ Με το μήνυμα «Για μια καλύτερη ζωή» ο Δήμος Γλυφάδας, ο αθλητικός τομέας του Κ.ΑΠ.ΠΑ και ο τομέας των ΚΑ.ΠΗ θα πραγματοποιήσει προγράμματα καρδιοαγγειακής βελτίωσης και κιναισθητικής ισορροπίας με στόχο τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης των ατόμων της τρίτης ηλικίας μελών των ΚΑΠΗ:

Προγράμματα καρδιοαγγειακής βελτίωσης και κιναισθητικής ισορροπίας για τα μέλη των ΚΑΠΗ
 

 
Με το μήνυμα «Για μια καλύτερη ζωή» ο Δήμος Γλυφάδας, ο αθλητικός τομέας του Κ.ΑΠ.ΠΑ και ο τομέας των ΚΑ.ΠΗ  θα πραγματοποιήσει προγράμματα καρδιοαγγειακής βελτίωσης και κιναισθητικής ισορροπίας με στόχο τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης των ατόμων της τρίτης ηλικίας μελών των ΚΑΠΗ:
 
1.    Πρόγραμμα καρδιοαγγειακής βελτίωσης
Από 18/2/2014 -16/5/2014 - Κλειστό γήπεδο Οδ. Παπαδόπουλος (Αλ. Παναγούλη 6)
Τρίτη και Παρασκευή: α’ ομάδα  (20 ατόμων) 9-10 πμ – β’ ομάδα  (20 ατόμων) 10 -11 πμ
Στόχος του προγράμματος είναι η βελτίωση της καρδιοαγγειακής τους λειτουργίας, αφού προηγηθεί 6λεπτη  κλινική δοκιμασία βάδισης  (Six Minute Walk Test 6MW), για να διαπιστωθεί το επίπεδο της αεροβικής ικανότητας των
συμμετεχόντων.
2.    Πρόγραμμα βελτίωσης της κιναισθητικής ισορροπίας
Από 17/2/2014 - 15/5/2014 - Γραφεία Κ.Α.Π.ΠΑ. (Βασίλη Τσιτσάνη & Καραϊσκάκη 34
Δευτέρα και Πέμπτη: α’ ομάδα  (15 άτομα) 9-10 πμ, β’ ομάδα (15 άτομα) 10-11 πμ
Στόχος του προγράμματος είναι η βελτίωση της ισορροπίας της βάδισης και της λειτουργικής ικανότητας για την πρόληψη των πτώσεων των ατόμων της τρίτης ηλικίας. Θα προηγηθεί αξιολόγηση των συμμετεχόντων, με την κλίμακα ισορροπίας του Berg – Berg Balance Scale  (BBS).
Οι ενδιαφερόμενοι και για τα δύο προγράμματα, θα πρέπει να απευθύνονται στο Κ.Α.Π.Η. που είναι εγγεγραμμένοι για τη συμπλήρωση σχετικής αίτησης.
Για το πρόγραμμα της καρδιοαγγειακής λειτουργίας οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει απαραίτητα να προσκομίζουν παραπεμπτικό από ιατρό καρδιολόγο.
Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 210-9616294

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΜΑΤΑΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΕΟΝ .

WHO IS WHO:ΤΣΑΠΕΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ