ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: «..Ουδέποτε μέχρι σήμερα ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου που υπερψηφίσαμε την εν λόγω αγορά όπως σκοπίμως και ψευδώς κάποιοι διέρρευσαν!»



ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ
Δημοτικός Σύμβουλος – π. Αντιδήμαρχος, επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ‘’ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ’’


πό τον Υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο με την Παράταξη του κ. ΓΙΩΡΓΟΥ  ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ,  κ. Γιώργο Αγγελόπουλο ζητήσαμε να μας ενημερώσει σχετικά με την πορεία της δικαστικής διερεύνησης στην υπόθεση των ‘‘οικοπέδων Παπαδημητρίου’’ μετά από σχετικές δημοσιεύσεις στον τύπο περί παραπομπής των Δημοτικών Συμβούλων που ψήφισαν την αγορά για βαρύτατα αδικήματα. Ο κ. Αγγελόπουλος μας έδωσε την παρακάτω απάντηση:


 «Πράγματι τελευταία  βλέπουν το φως της δημοσιότητας διάφορες επιστολές- ανακοινώνεις - καταγγελίες αναφορικά με την δαιμονοποίηση της ψήφισης της αγοράς των δύο τελευταίων στην Πόλη μας ελεύθερων οικοδομικών τετραγώνων, των οικοπέδων Παπαδημητρίου, και επειδή ανήκω και εγώ στα 2/3 του συνόλου των δημοτικών συμβούλων που υπερψήφισαν την αγορά αυτή προκειμένου να εξασφαλισθούν κοινόχρηστοι χώροι για τους δημότες μας και να συμβάλουμε στην ποιοτική και περιβαλλοντολογική αναβάθμιση της πόλης μας, θα απαντήσω στο ερώτημά σας για  να αποσαφηνισθούν όλες οι παράμετροι της υποθέσεως αυτής για να έχουν  οι αναγνώστες σας μια  έγκυρη ενημέρωση  πέρα από σκοπιμότητες και μικροπολιτικά συμφέροντα.
Ειδικότερα,
·         Τα οικόπεδα Παπαδημητρίου, πρόκειται για δύο οικοδομικά τετράγωνα στην περιοχή Καρβελά που αποτελούν τους τελευταίους εναπομείναντες μεγάλης έκτασης ελευθέρους χώρους της πόλης μας τα οποία ο Δήμος  είχε δεσμεύσει από το 1969!! χωρίς όμως ποτέ να προβεί στη συντέλεση της απαλλοτρίωσης και την αξιοποίηση αυτών. Το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα την δικαστική αποδέσμευση τους (κατόπιν έκδοσης σχετικής δικαστικής απόφασης) και την απόδοσή τους στους ιδιοκτήτες τους.

·         Η απευθείας αγορά των χώρων με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας με την αυξημένη πλειοψηφία των 2/3 του συνόλου των μελών, τεσσάρων διαφορετικών παρατάξεων, κατά τη διαδικασία που ο νόμος ορίζει, σύμφωνα με τη διάταξη       του ν.3852/2010 (Καλλικράτης) ελέχθη ενδελεχώς από το αρμόδιο Σώμα των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (κατόπιν καταγγελίας) το οποίο απεφάνθη περί της τήρησης στο ακέραιο της νομιμότητας της διαδικασίας με τη σύνταξη σχετικού πορίσματος.


·         Αναφορικά δε με τα εντάλματα πληρωμής του τιμήματος της αγοράς των εν λόγω οικοπέδων έχει αποφανθεί δις για τη νομιμότητά τους η Ολομέλεια του αρμοδίου για τον έλεγχο των δαπανών Ελεγκτικού Συνεδρίου δια των πρακτικών της και όπως αυτά περιελήφθησαν στις με αρ. 0020/02.04.2013 και 0315/22.10.2013 αποφάσεις του VII τμήματος του ως άνω Δικαστηρίου.

·         Τέλος ουδέποτε μέχρι σήμερα ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά των μελών του Δημοτικού Συμβούλιου που υπερψηφίσαμε την   εν λόγω αγορά όπως σκοπίμως και ψευδώς κάποιοι διέρρευσαν!!!! Το αίτημα του κ. Εισαγγελέα προς τη Βουλή για την άρση της ασυλίας του Υπουργού κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Μαζί για τη Γλυφάδα» κατά τον κρίσιμο χρόνο της λήψεως της αποφάσεως για την αγορά των οικοπέδων, έλαβε χώρα στα πλαίσια της διερευνήσεως ποινικά της υποθέσεως και της προκαταρκτικής εξέτασης που διετάχθη,  κατόπιν μηνυτήριας αναφοράς-καταγγελίας δημότη, χωρίς ουδέποτε να έχει ασκηθεί ποινική δίωξη! Επί του αιτήματος δε αυτού η αρμοδία Επιτροπή της Βουλής απεφάνθη, κατόπιν πολυσέλιδου και ειδικώς νομικώς τεκμηριωμένου πορίσματός της περί της μη συνδρομής των  προβλεπόμενων στο νόμο προϋποθέσεων στοιχειοθέτησης ποινικών αδικημάτων.   

Καταλήγοντας ,θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω μέσα από τη μακρόχρονη παρουσία μου στα κοινά της Πόλης μας και ενόψει των επερχόμενων εκλογών της 18ης Μαΐου, πως από όποια θέση κι αν κληθώ να υπηρετήσω τον τόπο μου, τη Γλυφάδα μας, θα ενεργώ πάντοτε, όπως ήδη έχω πράξει, με γνώμονα το συμφέρον της Πόλης για την αναβάθμιση της ζωής όλων μας, χωρίς ιδεοληψίες και στεγανά, χωρίς ανάγκη εμμονικής αυτοπροβολής, καθώς πιστεύω βαθύτατα πως δεν προσφέρονται τα θέματα της πόλης  για μικροπολιτική εκμετάλλευση και προσωπική προβολή και πως το ζητούμενο των καιρών πλέον είναι η σύμπνοια κι όχι η αντιπαράθεση. Προσωπική μου δε επιδίωξη είναι να είμαι χρήσιμος και θετικός σε κάθε πρόταση βελτίωσης και αναβάθμισης από όπου κι αν αυτή προέρχεται!»
Εμείς δεν έχουμε να προσθέσουμε τίποτα στην απόλυτα τεκμηριωμένη απάντηση του κ. Γιώργου Αγγελόπουλου με την ευθύτητα, την ειλικρίνεια, την υπευθυνότητα  και την εντιμότητα που τον διακρίνουν. Ο Γιώργος Αγγελόπουλος με τη συμπεριφορά του στα Δημοτικά Δρώμενα της Γλυφάδας, έχει κατακτήσει τον τίτλο του «Οικουμενικού Δημοτικού Συμβούλου». Μπράβο του!!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΜΑΤΑΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΕΟΝ .

WHO IS WHO:ΤΣΑΠΕΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ