Σχεδιασμός δράσεων Κέντρου Πρόληψης Γλυφάδας για την ακαδημαϊκή χρονιά 2014-2015




Δράσεις στο Κέντρο Πρόληψης:

Α. Βιωματικά σεμινάρια συγκεκριμένης θεματολογίας που απευθύνονται σε ενήλικες. Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν τις παρακάτω ημερομηνίες για τη χρονική περίοδο Οκτώβριος 2014- Δεκέμβριος 2014:

ü  Τετάρτη  8/10/2014:  Εξάρτηση από/στο διαδίκτυο. Εθισμοί που δυσχεραίνουν το σχετίζεσθαι. Μια εξάρτηση της εποχής μας.

ü  Τετάρτη 22/10/2014: Η κατάθλιψη ως μέτρο μιας δύσκολης εποχής

ü  Τετάρτη  5/11/2014: Εναλλακτικές θεραπείες και τεχνικές ως χώρος ελευθερίας και ανάπτυξης

ü  Τετάρτη  19/11/2014: Η σωματοποίηση του άγχους και πώς αντιμετωπίζεται

ü  Τετάρτη  10/12/2014:  Η σημασία των γιορτών για την ελληνική οικογένεια

Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται 10 με 12 το πρωί. Τα σεμινάρια που θα
πραγματοποιηθούν από το Γενάρη του 2015 θα ανακοινωθούν στις αρχές του Γενάρη του 2015.
Η θεματολογία των σεμιναρίων μπορεί να αλλάξει μετά από την κατάθεση αναγκών των συμμετεχόντων στα σεμινάρια.

Β. Βιωματικά σεμινάρια που απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς Α΄και Β΄θμιας.Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν μετά από συνεννόηση και συνεργασία με σχολικούς συμβούλους και υπεύθυνους αγωγής υγείας σε απογευματινές ώρες με θεματολογία.: Διαχείριση κρίσεων και αξιοποίηση αυτών για μια δημιουργική διδασκαλία. Ευαισθητοποίηση-Εκπαίδευση και Εφαρμογή. Σύνολο ωρών 12 για κάθε κύκλο εκπαιδευομένων.

Γ. Συμβουλευτική : Πρόκειται για τα ατομικά αιτήματα στήριξης που φθάνουν στο Κέντρο για ποικίλα θέματα όπως συμπεριφορά των παιδιών, σχέση ζευγαριού, διαχείριση πένθους, κατάθλιψη, φοβίες, εξαρτήσεις,…Στο Κέντρο δε γίνεται διάγνωση, αποκατάσταση και ψυχοθεραπεία. Γίνεται μόνο συμβουλευτική περιορισμένων συναντήσεων.

Δ. Βιωματική ομάδα γονέων: Η ομάδα θα είναι δίωρη και θα πραγματοποιείται κάθε δεύτερη Τετάρτη, αρχή γενομένης από Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014. Η ομάδα θα έχει διάρκεια ετήσια. Οι ώρες που θα γίνεται θα είναι 10 με 12 το πρωί. Ο αριθμός συμμετεχόντων είναι από 12 έως και 20 άτομα.

Δράσεις στη σχολική κοινότητα:
    
Α. Εποπτεία – στήριξη στους εκπαιδευτικούς που εφαρμόζουν το πρόγραμμα του Κέντρου Πρόληψης   «Στηρίζοντας  το παιδί στο πέρασμά του στην εφηβεία»
Β. Εφαρμογή προγράμματος  «Χαράσσοντας έναν επαγγελματικό προσανατολισμό» σε μαθητές γ΄γυμνασίου. Η διάρκεια των παρεμβάσεων είναι 5 ώρες.

Γ. Εφαρμογή  προγράμματος  «Στηρίζοντας το παιδί στο πέρασμά του στην εφηβεία» που απευθύνεται σε μαθητές Ε΄ και ΣΤ΄δημοτικού. Οι   παρεμβάσεις είναι 7 ώρες ανά τμήμα. Η εφαρμογή αυτού του προγράμματος θα αρχίσει από Φλεβάρη του 2015.


Το τηλέφωνο επικοινωνίας του Κέντρου για ραντεβού και δηλώσεις συμμετοχής στις δράσεις του είναι το 210-9601364.Το Κέντρο Πρόληψης βρίσκεται στον ίδιο χώρο με την Γραφείο Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Γλυφάδας ( του οποίου τα τηλέφωνα είναι 210- 9647021 και 210-9643162)


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΜΑΤΑΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΕΟΝ .

WHO IS WHO:ΤΣΑΠΕΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ