Ένωση Γυναικών Γλυφάδας ‘Εμείς’ πραγματοποίησε τον πρώτο επίσημο αγιασμό του σωματείου




   Την Κυριακή 5 Οκτωβρίου  του 2014 η Ένωση Γυναικών  Γλυφάδας ‘Εμείς’ πραγματοποίησε τον πρώτο επίσημο αγιασμό του σωματείου και υποδέχτηκε τα μέλη- φίλες και φίλους στο γραφείο της .

        Η Πρόεδρος καλοσώρισε τους  επισκέπτες και ευχαρίστησε το διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης για την προσπάθεια στην πραγματοποίηση των δράσεων του συλλόγου .
 Σήμερα ,είπε , είναι χρέος όλων η αναγνώριση της γυναίκας , της γυναίκας που αγωνίστηκε για μία καλύτερη θέση στη κοινωνία, που βοήθησε με τη στάση της να απολαύσουμε και να δημιουργήσουμε και πρέπει να θυμόμαστε ότι όσο η γυναίκα μένει στο κοινωνικό , οικονομικό και πολιτικό περιθώριο , ο ήλιος θα φωτίζει την μισή γη.Η κατάργηση της βίας και η ενδυνάμωση της θέσης της γυναίκας είναι απαραίτητες προυποθέσεις για τη μείωση τη φτώχειας, τη βιώσιμη ανάπτυξη και τη δίκαιη διακυβέρνηση .
  Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις μελλοντικές δράσεις του σωματείου έως το τέλος του 2014 :


Συνεργασία με την εκκλησία της Κοίμησης Θεοτόκου και τον πάτερ Αλέξανδρο που πραγματοποιεί συσσίτιο για 200 άτομα της πόλης και αντιμετωπίζει πρόβλημα, η Πρόεδρος στο σημείο αυτό κάλεσε όσους μπορούν να βοηθήσουν- Συμμετοχή του συλλόγου στις 29/9/14 στην διοργάνωση του αγώνα για τον καρκίνο του μαστού με το νέο σύλλογο γλυφάδας με καρκίνο μαστού , η Ένωση Γυναικών Γλυφάδας συμμετείχε και πέρυσι -Εκδρομή στις 12/10/14 στα Καλάβρυτα - Χορός Latin  με δασκάλα την κ. Σούλα Γκόρου , Ελληνικοί-Παραδοσιακοι χοροί με δασκάλα την κ. Αγγελική Μαλούνη πτυχιούχο ΤΕΦΑΑ- Σεμινάρια απλού χειρισμού υπολογιστών δωρεάν  -Συμμετοχή του συλλόγου στην Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου -Επισκέψεις σε θέατρα με την υπεύθυνη διοργανώτρια του σωματείου-  Ανοικτή εκδήλωση στο Μελίνα Μερκούρη στις 24/11/14 για την Παγκόσμια Ημέρα της βίας κατά της γυναίκας με τίτλο’’Σκέψεις για τη βία για σχέσεις δίχως βία’’- Το Δεύτερο μεγάλο φιλανθρωπικό μπαζάρ στις 14-15 Δεκεμβρίου 2014 .
 Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο νέος Δήμαρχος Γλυφάδας  κ. Γιώργος Παπανικολάου , του οποίου η Πρόεδρος έδωσε το λόγο . Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στο έργο του συλλόγου και ότι θα είναι πάντα συμπαραστάτης σε όλα τα σωματεία της πόλης και προκειμένου για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες ότι πραγματοποιεί την υπόσχεση της  Απαλλαγής δημοτικών τελών (ΔΤ, ΔΦ) και τέλους ακίνητης περιουσίας (ΤΑΠ) στις πολύτεκνες οικογένειες και στα άτομα με αναπηρία όπως επίσης  ότι το θέμα της συγκοινωνίας βρίσκεται σε εξέλιξη με διαρκείς επαφές και θα υπάρχει σύντομα  αποτέλεσμα .
     Η Πρόεδρος ευχαρίστησε θερμά τον Δήμαρχο και ζήτησε από τον κ. Γιώργο Αγγελόπουλο , αντιπρόεδρο του ΚΑΠΠΑ , να μιλήσει εν όψει της ανάληψης των νέων καθηκόντων του και της συνεργασίας του με τα σωματεία .
  Στη συνέχεια κάλεσε  την κ. Σάσα Πατεράκη πρόεδρο του νέου συλλόγου γυναικών γλυφάδας με καρκίνο μαστού για να εξηγήσει την σημασία της πρόληψης και αντιμετώπισης της ασθένειας , παθούσα η ίδια . Η κ. Πατεράκη  ευχαρίστησε την Πρόεδρο κ. Λένα Μαυρακάκη για την συμπαράστασή της όταν της είχε προκύψει το πρόβλημα , η οποία έγινε και  ιδρυτικό μέλος του συλλόγου  γυναικών με καρκίνο του μαστού.
  Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν :
Ο Δήμαρχος της πόλης κ. Γιώργος Παπανικολάου , ο Αντιπρόεδρος του ΚΑΠΠΑ κ. Γιώργος Αγγελόπουλος , ο κ. Γιάννης Τζούβελης Αναπληρωτής Δημάρχου και Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας, ο κ. Μάριος Κασέρης Αντιδήμαρχος καθαριότητας και Ανακύκλωσης , ο κ. Δημήτρης Νιτσιόπουλος Αντιδήμαρχος Εσόδων και Διοικητικού , ο κ. Δημήτρης Μητρόπουλος Αντιδήμαρχος Υποδομών και Αστικής Ανάπτυξης , ο κ. Στέλιος Κουρουπάκης εντεταλμένος Σύμβουλος των ΑΜΕΑ Γλυφάδας, η κ. Μαίρη Παπάζογλου δημ. σύμβουλος  και Πρόεδρος των Μικρασιατών Γλυφάδας , ο κ. Νίκος Παπάζογλου δημ. σύμβουλος, ο κ. Αιμίλιος Βουγιουκλάκης δημ. σύμβουλος . Από την μείζονα αντιπολίτευση ο κ. Δημήτρης Βίγλας δημ. σύμβουλος , τον οποίο η πρόεδρος ευχαρίστησε θερμά για την βοήθεια που έχει προσφέρει στο σωματείο , η κ. Αθηνά Λιγνού δημ. σύμβουλος και Πρόεδρος των Ανοιχτών Οριζόντων Γλυφάδας , η οποία συμμετέχει και προσφέρει στο σύλλογο Από τα σωματεία Γλυφάδας : o Πρόεδρος των Αρκάδων Γλυφάδας κ. Νίκος Τσιντής, ο πρόεδρος των Ποντίων Γλυφάδας και δικηγόρος του σωματείου κ. Κυριάκος Τιλκερίδης ,  ο Γεν. Γραμματέας των Ηπειρωτών Γλυφάδας και πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Περί Αυλών και Οργάνων κ. Τάσος Κατοπόδης , εκπρόσωποι από τον σύλλογο των συνταξιούχων Εκπαιδευτικών, η Πρόεδρος του Συνδέσμου φίλων χορού και παράδοσης κ. Αναστασία Βατιμπέλα , η Αντιπρόεδρος του πολτιστικού συλλόγου ‘’ο Προφήτης Ηλίας’’κ. Σταθοπούλου Αγγελική και μέλος της Ένωσης Γυναικών , η Πρόεδρος των Λακώνων Γλυφάδας κ. Φρίντα Μαυροπούλου , η κ. Γωγώ Αγγελοπούλου από την ομάδα αλληλεγγύης ‘’Δύναμη Ψυχής’’ , εκπρόσωπος από τον εξωραιστικό-πολιτιστικό  σύλλογο Νέας Ευρυάλης, ο Πρόεδρος του εξωραιστικού-πολιτιστικού συλλόγου ‘’ο Παρθενών’’   κ. Βασίλης Διαμαντής με μέλη του  διοικητικού συμβουλίου , ο οποίος βοήθησε το σωματείο των γυναικών στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης και τον ευχαριστούμε πολύ , όπως ευχαριστούμε πολύ τους Κρήτες Γλυφάδας που παρά την απουσία τους λόγω υποχρεώσεων παραχώρησαν την αίθουσά τους για οτιδήποτε χρειαζόταν το σωματείο των γυναικών .
Οι εθελοντές καθηγητές του Κοινωνικου Φροντιστηρίου : κ. Σοφοκλής Θεανόπουλος, κ. Θανάσης Κατσαφάδος,κ. Ελένη Κράλλη ,η κ. Ιουλιάννα Θάνου γραμματέας της ένωσης Γυναικών Γλυφάδας .
Από τον τοπικό τύπο ο φωτορεπόρτερ κ. Μάνος Πουλάκης  του Notia Press, ο κ. Γιάννης Σκούφης του Νότια Ματιά, η κ. Μαίρη Τσικνάκη από το Τόλμη στα Νότια και τον Σφυγμό και ιδρυτικό μέλος του σωματείου , η κ. Μαρία Παπαδάκη από το Vima online.









Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΜΑΤΑΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΕΟΝ .

WHO IS WHO:ΤΣΑΠΕΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ